Молодість – період вибору

foto52Дуже швидко збігає час, змінюються пори року, і кожен наш день вже завтра буде історією. Здається, ще нещодавно ми святкували Новий рік, а на дворі вже майже літо. Оглядаючись назад, ти усвідомлюєш, як швидко збігають дні і задаєшся питанням: а що я зробив для Бога за цей час?

Молодість – це невеликий відрізок нашого життя на землі, але це роки, які потім будемо згадувати як один із найяскравіших моментів нашого життя, і я вірю, що Бог має прекрасний план на цей час. Звичайно, молодість – це також час випробувань, час вибору, час встановлення для кожної молодої людини. Сьогодні світ широко відкриває свої обійми, ніби кажучи: «Коли ти вибереш мене, я дам тобі все: кар’єру, гроші, славу, легке життя», і мені сьогодні дуже шкода, коли згадую тих молодих людей, котрі, повіривши цим обіцянкам, залишили набагато більше. Коли я думаю про таких людей, мені пригадується сюжет із однієї відомої притчі про блудного сина, який залишив дім батька в пошуках легкого життя. Думаю, всі ми пам’ятаємо, чим закінчилися його пошуки. Слово Боже каже: «Минається і світ, і його пожадливість, а хто Божу волю виконує, той повік пробуває!» (1Iв.2:17). Хотілося б, щоб всі пам’ятали про це і наші очі ніколи не зверталися на принади світу цього.

У людей, котрі живуть у світі, побутує думка, що життя з Богом, життя в церкві – нудне, аскетичне і позбавлене всяких гарних моментів. Насправді це не так. Життя з Богом – це найкраще, найяскравіше, найцікавіше і найцінніше, що ми маємо на цій землі. Я дякую Богові за те, що Він спас мене в молодих роках, тому що ці роки стали найкращими.

Тож, дорога молоде, налаштуймося на активне життя з Ісусом, цінуймо кожну мить нашого життя, тих друзів, яких маємо, цінуймо становищем, котре ми маємо в Ісусі, адже Бог не пожалів Свого Єдинородного Сина для того, щоб здобути нам спасіння.

На ниві Божій дуже багато праці і кожен, хто хоче трудитися в ім’я Ісуса, обов’язково знайде для себе роботу. Адже Слово Боже каже нам, що християнин повинен проносити плід.

Девізом цьогорічного молодіжного з’їзду є слова Ісуса: «Я прославив Тебе на землі» (Iв.17:4). Ісус прославив Отця на землі, і Бог сьогодні також хоче, щоб ми прославили Його. Але як ми можемо прославити Бога? Відповідь на це запитання дає нам Біблія: «Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите» (Ів.15:8). Бог прославляється через наш плід, тому ми повинні бути плідними для Бога. Поставмо собі за ціль активно працювати, використовуймо наш потенціал, час, наші можливості для служіння Богу.

Нехай це Боже Слово зміцнить вас: «Писав я до вас, юнаки, бо міцні ви, і Слово Боже в вас пробуває, і лукавого перемогли ви» (1Ів. 2:14).

Підготував Василь Дерун
За матеріалами www.rubka.org.ua

Якщо ви помітили помилку, видiлiть мишкою це слово чи речення та натисніть одночасно: Ctrl+Enter.